Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μανώλης: O Καμμένος έδωσε το non paper- Καμμένος: Είσαι αποστάτης!

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μανώλης: O Καμμένος έδωσε το non paper- Καμμένος: Είσαι αποστάτης!

Προς διάλυση οδηγείται το νεόκοπο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.


Η σύγκρουση του προέδρου του κόμματος Π.Καμμένου με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ.Μαρκόπουλο -που οδήγησε στην καθαίρεσή του- ήταν η αποκορύφωση μιας κρίσης που σοβεί επί καιρό στο κόμμα.



Εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πλέον και ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αφού επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, στη συνέχεια έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος. «Είπα στα στελέχη "παραιτούμαι". Δεν θα παραιτηθώ στον Πάνο Καμμένο», τόνισε.


 Αποκάλυψε μάλιστα ότι το περίφημο non paper υπήρχε και το είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Tην άμεση απάντηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου προκάλεσαν οι καταγγελίες του στελέχους του κόμματος Γιάννη Μανώλη στον ΣΚΑΪ.



«Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» δήλωσε ο κ. Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.






Στο στόχαστρο έχει μπει η στρατηγική του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η κριτική επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λάδι στη φωτιά έριξαν ακόμα πληροφορίες ότι ο Π.Καμμένος έχει επαφές με επιχειρηματίες και προβάλλει ως λύση για τη χώρα το δολάριο. 


Το επεισόδιο της Δευτέρας δείχνει ότι ο κύκλος της εσωστρέφειας άνοιξε και αναμένονται κι άλλες κινήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κόμματος.


Ενδεικτικό είναι ότι στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας, που ακολούθησε της διακοπής της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, απουσίαζαν έξι βουλευτές, ενώ και έξι υπογραφές δεν μπήκαν έως αργά το βράδυ στην ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου.


Σε αυτό το κλίμα, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Πέμπτη θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη.


 

Το παρασκήνιο της κρίσης


Όλα ξεκίνησαν στην πρωινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε μπροστά στις κάμερες για το επερχόμενο συνέδριο, τις προσυνεδριακές διαδικασίες και την εγγραφή των μελών (εγγραφή έως τέλος Ιανουαρίου, προσυνεδριακές σε όλες τις περιφέρειες, συνέδριο τέλος Απριλίου).


Όταν αποχώρησαν οι κάμερες ξεκίνησε η συζήτηση με πρώτο ομιλούντα τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος ζήτησε να αποφασίζουν τα όργανα μετά από συζήτηση τη γραμμή του κόμματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο διερωτήθηκε «πως φθάσαμε στο δολάριο» και ρώτησε γιατί αποφάσισε μόνος του ο κ. Καμμένος να παραιτηθούν οι βουλευτές και να προκηρυχθούν οι εκλογές.


Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε το θέμα γιατί να ζητηθούν εκλογές όταν το 75% των πολιτών δεν τις επιθυμει, παρά την αντίρρησή του για την ασκούμενη πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε πώς, και για ποιο λόγο, έχει ανοίξει διάπλατα και χωρίς όρους και αρχές από την πλευρά του κόμματος η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε θέματα ηθικής τάξεως για συγκεκριμένους βουλευτές (μίλησε για τους Γ.Νταβρή και Κ.Γιοβανόπουλο) οι οποίοι -κατ' αυτόν- έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά, υβρίζοντας συνάδελφους, ενώ ζήτησε ξεκαθάρισμα μελών και απαλλαγή από υβριστές του διαδικτύου.


Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ζώης, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας ξεκαθάρισμα ταυτότητας και κατεύθυνσης, όπως και ο Γ.Αναγνωστάκης που ζήτησε να θεσμοθετηθούν όργανα στο κόμμα.


Σε αυτό το σημείο ο κ. Καμμένος σηκώθηκε όρθιος και αντί απάντησης απέδρασε, φεύγοντας από την αίθουσα και δηλώνοντας ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση» προς έκπληξη όλων των παρόντων.

Στις διαμαρτυρίες αρκετών μάλιστα, για το άδοξο τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε: «Αυτή τη λήγω εγώ!..».


Ακολούθησε αναταραχή. «Αρκετά τον ανεχθήκαμε!» σχολίαζε προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι σκέφτονται ακόμη και την αλλαγή ηγεσίας.


Λίγη ώρα αργότερα, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να συγκαλέσει Κοινοβουλευτική Ομάδα και ζήτησε από τον κ. Μαρκόπουλο να ανακοινώσει τη σύγκλησή της. Ο γραμματέας της ΚΟ αρνήθηκε λέγοντας «προσέβαλλες τα κορυφαία σου στελέχη αποχωρώντας από την συνεδρίαση, είναι λάθος η νέα σύγκλιση, με αυτό το κλίμα δεν συμφωνώ».


Παρά ταύτα, με απόφαση του κ. Καμμένου, η ΚΟ συνεκλήθη, με απουσίες έξι βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Ζώης και ο γραμματέας του κόμματος Μ.Γιαννάκης. Κατόπιν αυτών, ο Π.Καμμένος ανακοίνωσε την καθαίρεση του κ. Μαρκόπουλου από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ και την αντικατάστασή του από τον Π.Μελα.


Παράλληλα, ζήτησε να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές του κόμματος την ανακοίνωσή του, κάτι που όμως δεν έγινε τελικά, καθώς έως αργά το βράδυ το κείμενο έφερε έξι υπογραφές λιγότερες από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Το κείμενο έχει ως εξής:


«Όταν ελέγχονται "τα κορυφαία στελέχη" για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την "κορυφαιότητά" τους) ελέγχεται και η αλήθεια της "αιτίας" και η ειλικρίνεια της "εξήγησης" που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

»Δηλώνουμε ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχουν "κορυφαία στελέχη". Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».


Την απόφαση υπέγραψαν εκτός από τον κ. Καμμένο, οι εξής βουλευτές:Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.


Για πολλούς, η ανακοίνωση αυτή προαναγγέλει νέα σύγκρουση την Πέμπτη, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΟ, ίσως ακόμη και διαγραφές.

Ο Μανώλης «άδειασε» τον Καμμένο για το non paper και παραιτήθηκε


Στο μεταξύ το πρώην πλέον πια στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μανώλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλεσε «λαγό» τον κ. Καμμένο ενώ για την ιστορία με το non paper είπε πως υπήρχε.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης υποστήριξε πως ο Πάνος Καμμένος ήθελε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 


«Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του κόμματος.


Αργότερα μιλώντας στον ANT1 επανέλαβε πως το non paper υπήρχε και μάλιστα υποστήριξε πως έχει και στοιχεία.


Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο 2012, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιούσε διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στις οποίες συμμετείχε και ο Πάνος Καμμένος ο Κάρολος Παπούλιας επικαλέστηκε non paper του προέδρου των ΑΝΕΛ με επτά προτάσεις. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου και απείλησε με μήνυση τον Κάρολο Παπούλια.


Διευκρίνισε πάντως πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν έφυγα για να γυρίσω», είπε χαρακτηριστικά.


Προέλευση:

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper