Κυριάκος Γεωργίου: Αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του, τις αποφάσεις που πήρε αλλά και την εκτίμησή του σε Βέρτη - Δάντη.

Κυριάκος Γεωργίου: Αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του, τις αποφάσεις που πήρε αλλά και την εκτίμησή του σε Βέρτη - Δάντη.

Αγχώνεσαι καθόλου καθώς περνάνε τα χρόνια και τα πράγματα δεν φτιάχνουν; Είτε στα επαγγελματικά για πάρα πολλούς είτε και στην κοινωνία μας… 

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Καθώς η Ελλάδα περνάει μεγάλη κρίση η οποία πιστεύω θα έχει διάρκεια πολλών ακόμα ετών και παρά το γεγονός ότι δηλώνω αισιόδοξος γενικά στη ζωή μου, η καθημερινή αυτή κοινωνική και οικονομική αναταραχή αρχίζει να με επηρεάζει αρκετά. Όμως είμαι ευχαριστημένος ως τώρα με τη δουλειά μου και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είχα και εύχομαι για ακόμα καλύτερα και πιο δημιουργικά πράγματα.

Πες μου όμως λίγα λόγια για εσένα και το πώς μεγάλωσες… 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πάθος με την μουσική κάθε είδους. Σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι ο πατέρας μου ασχολούνταν και αυτός με τη μουσική και με το μπουζούκι και ας πούμε μου κόλλησε το μικρόβιο. Γι αυτό και αργότερα το κυνήγησα σπουδάζοντας μουσική και θέατρο εκεί. Είμαστε μεγάλη παραδοσιακή οικογένεια με εμένα και άλλα τέσσερα αδέρφια. Ήταν λίγο δύσκολο με τα αδέρφια μου βέβαια καθώς ήμουν ο μικρότερος με διαφορά οπότε, δεν είχαμε και πολλά κοινά στην καθημερινότητα. όμως από την άλλη, ήμουν το χαϊδεμένο τους και δε μου χαλούσαν εύκολα τα χατίρια.

Σου λείπουν μερικές φορές τα παιδικά σου χρόνια; η απλότητα αν θέλεις εκείνων των χρόνων… 

Δε θα έλεγα ότι μου λείπουν, φυσικά και έχω πολύ όμορφες παιδικές αναμνήσεις, όμως είμαι περισσότερο άνθρωπος που ανυπομονεί για το επόμενο στάδιο στη ζωή του, πως θα είναι η επόμενη μέρα.
Με το τραγούδι πώς άρχισες; 

Ο πατέρας μου ήταν μουσικός και είχε ιδιαίτερο πάθος με το μπουζούκι. ‘Eτσι άρχισα να ακούω ελληνική μουσική και να ασχολούμαι με αυτήν. Μάλιστα όποτε του δυνόταν η ευκαιρία κατεβαίναμε οικογενειακά στην Αθήνα μόνο και μόνο για να πάμε στα μπουζούκια. Γενικά η Ελλάδα και φυσικά η μουσική της με γοήτευσαν από την πρώτη στιγμή. Αργότερα μετά τις σπουδές μου στη μουσική, εμφανιζόμουν σε μιούζικαλ στο Λονδίνο όπως στο ‘We will rock you» και αργότερα άρχισα τα πρώτα μου βήματα στο ελληνικό τραγούδι στο ‘Elysee» του Λονδίνου όπου άρχισα ας πούμε να ψήνομαι σιγά σίγα στο κομμάτι ελληνικά μπουζούκια το οποίο και το λάτρεψα.
Πώς είναι τα πράγματα για έναν φοιτητή εκεί ή γενικότερα για κάποιον κάτοικο; Γιατί ξέρουμε ότι το εξωτερικό είναι πολύ διαφορετικό σε πολλά πράγματα σε σχέση με την Ελλάδα. 

‘Εχει ωραία ζωή με περισσότερη οργάνωση που σου δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και μπορείς να κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα. Η νοοτροπία του κόσμου είναι διαφορετική βέβαια από την Ελλάδα γι’αυτό και η διασκέδαση είναι ας πούμε λίγο πιο συντηρητική. Βέβαια το κόστος ζωής είναι αρκετά πιο υψηλό από εδώ γι αυτό και σε περιορίζει λίγο στα  θέλω σου και σε αυτά που θα μπορούσες να κάνεις σε μια χώρα όπως η Ελλάδα πιο άνετα.

Γιατί αποφάσισες να αρχίσεις την καριέρα σου εδώ; Δεν θα μπορούσες να μείνεις έξω και να καταφέρεις κάτι καλύτερο;

Από την μικρή μου ηλικία άρχισα να τραγουδάω ελληνικά και να θέλω να ασχολούμαι με την ελληνική μουσική. Ξεκίνησα βέβαια σε μπουζούκια του Λονδίνου αλλά πάντα ήθενα να πηγαίνω πιο πέρα και να αναζητώ μεγαλύτερες ευκαιρίες γι αυτό και μετακόμισα στην Ελλάδα για να κυνηγήσω το όνειρο μου εδώ όπου υπάρχουν μεγάλες παραγωγές και οι ερμηνευτές που πάντα θαύμαζα.

Είσαι ευχαριστημένος από την «δισκογραφία» της Ελλάδας; 

Λόγο του ιντερνέτ και του free download η δισκογραφία έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Όμως πιστεύω πως οι παραγωγοί και οι καλλιτέχνες παρά το γεγονός του οικονομικού αυτού κόστους ακόμα »αντιστέκονται» βγάζοντας στο κοινό όμορφες δημιουργίες.

 

Σε γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια κι από τότε έχεις μια εξελισσόμενη πορεία στον μουσικό χώρο. Είσαι ικανοποιημένος;

Είμαι ευχαριστημένος ως τώρα με αυτά που έχω κάνει, βέβαια προσπαθώ με κάθε δουλεία μου να προχωράω πιο πέρα  και να προσθέτω κάτι σε αυτό. Έχω δρόμο μπροστά μου και προτιμώ να κάνω μικρά βήματα με ουσία. Να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που μπορώ να κερδίσω από την εμπειρία τους και την μουσική τους πορεία και να βγάζω στον κόσμο καλαίσθητες δουλειές που να τους αρέσουν.

Πριν λίγους μήνες ακούσαμε από εσένα και μία μπαλάντα, το «όσο υπάρχεις εσύ». Γενικότερα πώς θα χαρακτήριζες το στυλ σου; Τι σου αρέσει να τραγουδάς περισσότερο;

Το στυλ μου είναι περισσότερο προς το ποπ-λαϊκό και αυτό μου αρέσει να τραγουδάω. Πιστεύω ταιριάζει περισσότερο στην φωνή μου και είναι το στυλ που πιστεύω μπορώ να υποστηρίξω καλύτερα. Η μεγάλη αγάπη μου βέβαια είναι το καθαρά λαϊκό τραγούδι γιατί πιστεύω πως είναι αυτό που μιλάει περισσότερο στην καρδιά.

Έχεις κι ένα ολοκαίνουργιο single. «Δεν πάω Απόψε σπίτι» Μίλησε μου λίγο γι αυτό…

Μόλις κυκλοφόρησε από την Spicy σε στίχους Γρηγόρη Βαξαβανέλη και μουσική Γιάννη Ιερεμία. Είναι ένα ανεβαστικό ποπ-λαϊκό τραγούδι. Τα γυρίσματα και η παραγωγή του video clip έγιναν στο Λονδίνο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή μας τη δουλεία, καθώς από την πρώτη στιγμή που το άκουσα το έβαλα στην καρδιά μου.

Πώς ήσουν ως έφηβος; Έχει τύχει να μην πας σπίτι το βράδυ; 

Ήμουν το μικρότερο παιδί της οικογένειας γι’αυτό και με είχαν λίγο καλομαθημένο. Ως μαθητής ήμουν πιστεύω στον μέσο όρο προσπαθώντας να είμαι συνεπής, πολύ κοινωνικός καθώς ήμουν και πρόεδρος στην τάξη. Πολλές φόρες θα τύχαινε να αργήσω αλλά πάντα γυρνούσα στο σπίτι το βράδυ!

Στις σχέσεις σου με τις γυναίκες πώς είσαι; Γιατί έχεις και το ερωτικό στοιχείο στα τραγούδια σου…

Η γυναίκα είναι πολύ μυστήριο πλάσμα. Νομίζεις πως ξέρεις πολύ καλά κάποια κοπέλα όμως αυτή θα βρει τον τρόπο να σε εκπλήσσει κάθε μέρα. Γενικά πιστεύω πως μια γυναίκα μπορεί εύκολα να με πάει στα νερά της καθώς έχω την τάση να θέλω να της κάνω όλα τα χατίρια.

Τι πρέπει να έχει μία κοπέλα ώστε να σε κερδίσει; Είσαι των σχέσεων ή όχι και τόσο;

Να έχει προσωπικότητα και θηλυκότητα. Φυσικά σε όλους αρέσουν οι όμορφες γυναίκες. Είμαι περισσότερο των σχέσεων γιατί μου αρέσουν τα σταθερά πράγματα.
Μιλάμε για τις γυναίκες ας περάσουμε και στην παρέα… Με την παρέα σου θα κάνεις τρέλες; Παίρνεις στα σοβαρά αυτά που λέει ο κόσμος; ξέρεις, κλειστή κοινωνία. 

Ναι φυσικά μου αρέσει να κάνω τρέλες με τους φίλους μου γιατί ζούμε μόνο μια φορά. Κλειστές κοινωνίες υπάρχουν πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου χωρίς να δίνεις την ευκαιρία  να σε επηρεάζουν τα αρνητικά καθώς και τα συνεχόμενα θετικά και να μπορείς να τα αξιολογείς προς όφελος σου.

 

Αγαπημένοι τραγουδιστές σου; 

Είναι πολλοί. Κάποιοι από τους αγαπημένους μου είναι ο Bruno Mars  ενώ από Έλληνες ερμηνευτές η λίστα είναι πολύ μεγάλη όπως ο Νίκος Βέρτης και ο Χρήστος Δάντης.

Αγαπημένο τραγούδι που σε εκφράζει αυτό το διάστημα και θα το συνιστούσες σε κάποιον ώστε να το ακούσει; 

Θα αφιερώσω το τραγούδι μου ‘Δεν πάω απόψε σπίτι’ γιατί προτρέπει τον κόσμο να βγει και να διασκεδάσει.

Η τελευταία ταινία που είδες; 

Οι γέφυρες των κατασκόπων. Ο Tom Hanks στα καλύτερα του.

Ασχολείσαι με τα social media; Που μπορεί να σε βρει κάποιος αν θέλει; 

Ναι,γιατί μου αρέσει να έχω επαφή με τον κόσμο και γι αυτό προσπαθώ να έχω επαφή καθημερινά στο official page mou sto facebook »kyriacos Georgiou official», instagram »kyriacos Georgiou» and twiter »Kyriakosmusic» . Κάποια άλλη σελίδα στα social media δεν γνωρίζω να υπάρχει.

 

Συνέντευξη στο HitChannel


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper