Απολαυστικό ΚΕΙΚ η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτήτ ην εβδομάδα....

Απολαυστικό ΚΕΙΚ η πρόταση της Μαρίας Λόη αυτήτ ην εβδομάδα....

Τι έχουμε:

400 γρ. αλεύρι

300 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη

300 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού

1 βανίλια

Για το γλάσο:

500 γρ. ζάχαρη άχνη

5 κουταλιές νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για το γαρνίρισμα:

σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη

σιρόπι σοκολάτας

αλεύρι, για το πασπάλισμα της φόρμας

μαργαρίνη, για το άλειμμα της φόρμας

 

Τι κάνουμε:

Αλείφουμε μία στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Βάζουμε τα ασπράδια των αβγών στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, ρίχνουμε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά  για περίπου 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό, ανακατεύοντας συνεχώς με αναδευτήρι, ώστε να απορροφηθεί. Φροντίζουμε να ρίξουμε τόσο νερό, ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό. Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε στο κέντρο του κέικ με το γλάσο και κουνάμε κυκλικά για να πάει παντού. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.   


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper