Οι τρικλοποδιές που αντιμετώπισε η Μiss Europe στο διαγωνισμό και η αλήθεια για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού της

Οι τρικλοποδιές που αντιμετώπισε η Μiss Europe στο διαγωνισμό και η αλήθεια για τη χρηματοδότηση του ταξιδιού της

Όταν, σε ηλικία 9 χρόνων έφυγε από την πόλη Χόφντορπ της Ολλανδίας (τη χώρα της μητέρας της), όπου ζούσε με τους γονείς της, για να μετακομίσει στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα της, επειδή εκείνος σκέφτηκε ότι η ζωή θα ήταν καλύτερη για όλους τους, μπορεί τα πράγματα να μην της ήρθαν εύκολα, αλλά έδειξε ότι ήταν survivor από μικρή. «Στην Ολλανδία ήμουν πάρα πολύ καλή μαθήτρια – μάλιστα στο Δημοτικό είχα πηδήξει μία τάξη, την τρίτη δημοτικού. Μετά ήρθα στην Ελλάδα και έχασα την μπάλα. Δεν ήξερα καν τη γλώσσα. Στο σχολείο μιλούσα με τη δασκάλα στα αγγλικά και με ένα άλλο παιδί στα γερμανικά. Στα ελληνικά ήξερα μόνο “καλημέρα”, “καλησπέρα”, “σε αγαπώ” και το “πάτερ ημών”. Και ξαφνικά μια μέρα είπα στον μπαμπά μου “ξέρω ελληνικά”. Ξαφνικά, με την καθημερινή τριβή, είχα μάθει τη γλώσσα. Τα άλλα παιδιά στο σχολείο στην αρχή ήταν ενθουσιασμένα μαζί μου, γιατί ήμουν το κορίτσι από την Ολλανδία. Επειδή όμως έκανα παρέα με το παιδί από τη Γερμανία και δεν του φέρονταν καλά, με είχαν κι εμένα στη γωνία και δεν με πολυθέλανε. Όταν τσακώνονταν μαζί του, εγώ έπαιρνα πάντα το μέρος του».

Οι γονείς της είχαν μαγαζί με ρούχα, διοργάνωναν fashion shows και ήταν κι εκείνη ένα από τα μικρά μοντέλα. Όταν ο μπαμπάς της τη δήλωσε για το διαγωνισμό Μις Κρήτη Young και κέρδισε τον πρώτο της τίτλο, η ζωή τής έκλεισε το μάτι. Από εκεί και πέρα το μόντελινγκ ήταν για εκείνη μονόδρομος. Ακολούθησαν μια σειρά από τίτλους: Μiss Bikini International 2012, Μις Τουρισμός 2012, Μις Φωτογένεια 2012Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2013, Μις Internet («το έκανα μόνο και μόνο για να κερδίσω ένα laptop» θα παραδεχτεί), Σταρ Ελλάς 2015, Μις Ευρώπη 2016. Γιατί άραγε τόση μανία με τους τίτλους; «Είναι το πείσμα. Σαν να θέλεις να πάρεις ένα μονόπετρο. Πήγαινα στους διαγωνισμούς και μάζευα δαχτυλίδια. Παράλληλα κυνηγούσα το μονόπετρο, το μεγάλο τίτλο. Μάζευα εμπειρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι τους τρεις μεγάλους τίτλους (Μις Παγκόσμιος Τουρισμός, Σταρ Ελλάς και Μις Ευρώπη) τους πήρα με τη δεύτερη. Για αυτό και πιστεύω στη δεύτερη ευκαιρία, γιατί στην πρώτη στενοχωριέμαι, βγαίνω πιο δυνατή και μετά παίρνω την πρώτη θέση!».

mikaela fotiadou people 146 (3)

Οι διαγωνισμοί όμως αυτοί, πέρα από τη λάμψη και τα φώτα, δεν είναι τόσο αγγελικά πλασμένοι. Πόσο ανταγωνιστική ήσουν εσύ με τις άλλες κοπέλες;

Δεν είναι θέμα ανταγωνισμού, είναι αυτό που έχεις μέσα στο μυαλό σου. Αν πας και έχεις αυτοπεποίθηση, είσαι σίγουρος ότι θα βγεις πρώτος και ξέρεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις, όποια και να έχεις δίπλα σου, δεν σε νοιάζει. Όταν είχα πάει στο διαγωνισμό της Miss Universe, τρελάθηκα. Ήταν όλες οι κοπέλες μία και μία. Στο Μις Ευρώπη, επειδή κατάλαβα τα λάθη μου ‒κοιτούσα τα άλλα κορίτσια, αισθανόμουν μειονεκτικά και αγχωνόμουν πολύ‒, το πήρα πιο χαλαρά. Έβλεπα μια κοπέλα πιο ωραία από εμένα και έλεγα μέσα μου: “Είσαι πιο όμορφη, αλλά και εγώ θα είμαι η πιο όμορφη του εαυτού μου”».

Προβλήματα είχες;

Στο Μις Universe μου έκαναν ένα μακιγιάζ διαφορετικό από αυτό που τους ζητούσα. Το ίδιο και στα μαλλιά. Σαν να με έκρυβαν. Στη Μις Ευρώπη είχα θέματα με τη Μις Μάλτα. Ήθελε να φοράει τα φορέματα που διάλεγα για μένα. Όποιο φόρεμα μου άρεσε, ήθελε να το πάρει εκείνη.

Με τη Μις Γαλλία τι συνέβη; Γιατί είπε παντού ότι στέφθηκε Μις Ευρώπη;

Ήταν υποψήφια στο διαγωνισμό, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μέρος – μας είπαν ότι έχει ένα πρόβλημα με τη Visa της. Την επόμενη μέρα του διαγωνισμού με ενημέρωσε η Μις Γερμανία ότι είδε φωτογραφίες στο Instagram της Μις Γαλλίας με στέμμα και κορδέλα, που έλεγε ότι είχε βγει εκείνη Μις Ευρώπη! Στην αρχή φρίκαρα, λέω «θα μου πάρει τον τίτλο;». Μετά κατάλαβα ότι το κάνει μόνο και μόνο για να προκαλέσει ένα θόρυβο γύρω από το όνομά της. Τα σχετικά μέτρα θα τα λάβει η διοργάνωση.

Ισχύει ότι χρηματοδότησες μόνη σου το ταξίδι στο Λίβανο για το διαγωνισμό Μις Ευρώπη;

Όταν είχα πάει στο Μις Υφήλιος, μου πλήρωσαν τα εισιτήρια, αλλά το ξενοδοχείο και όλα τα επιπλέον έξοδα ήταν δικά μου. Στο Μις Ευρώπη τα έκανα όλα μόνη μου. Δεν είχα ενημερώσει και τον κύριο Πρεβελάκη ότι θα πήγαινα. Θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν. Το να ζητάς και να σε αγνοούν δεν έχει νόημα και είπα ότι θα τα κάνω όλα μόνη μου. Για να μη μου πει κανείς μετά «εγώ σε έφτιαξα». Γιατί όταν είχα βγει Σταρ Ελλάς, πολλοί είπαν «εγώ την έφτιαξα». Και βοήθεια δεν είναι να σου πουν «πήγαινε σε μια επίδειξη, αλλά μη ζητήσεις λεφτά, γιατί είναι καλή προβολή». Βοήθεια είναι έστω και τα 50 ευρώ για μια δουλειά, γιατί όταν ήρθα 18 χρόνων στην Αθήνα για να ασχοληθώ με το μόντελινγκ, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Ό,τι έκανα τα δύο τελευταία χρόνια τα έκανα μόνη μου και με τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper