5 εύκολοι τρόποι για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας

  • 17/06/2016 -
  • |

5 εύκολοι τρόποι για να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας

Ακόμη κι αν δεν γυμνάζεστε μπορείτε να βελτιώσετε την διαδικασία καύσης του μεταβολισμού σας. Ακολουθήστε τα tips που προτείνουμε και χάστε βάρος πιο εύκολα.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου που χρειάζονται οι μύες για να κάψουν λίπος. Αν έχετε χαμηλά αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό διατρέχετε τον κίνδυνο της χαμηλής ενέργειας και χαλάρωσης του μεταβολισμού. Τα οστρακοειδή, το άπαχο κρέας, τα φασόλια, τα δημητριακά και το σπανάκι είναι εξαιρετικές πηγές σιδήρου. Το καλύτερο είναι να μην καταφεύγετε σε συμπληρώματα σιδήρου καθώς η λήψη μεγάλης ποσότητας έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου στους άνδρες. Προτιμάτε την πρόσληψη σιδήρου από τη φύση.

Προσλάβετε τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών αλλά και για το μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου. Σύμφωνα όμως με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μόνο το 20% λαμβάνουν την συνιστωμένη ημερήσια δόση της βιταμίνης D. Για να εξασφαλίσετε την επαρκή πρόσληψη της βιταμίνης καταναλώστε σολωμό, τόνο, γάλα με δημητριακά και αυγά.

Πίνετε γάλα

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η ανεπάρκεια ασβεστίου μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ασβεστίου από γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το αποβουτυρωμένο γάλα και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μπορεί επίσης να μειώσει την απορρόφηση του λίπους από άλλα τρόφιμα.

Φάτε καρπούζι

Το καρπούζι περιέχει το αμινοξύ κιτρουλίνη το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό στο αμινοξύ αργινίνη, η οποία μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους και να βελτιώσει το καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition. Οι ερευνητές που παρακολουθήσαν επί 3 μήνες παχύσαρκους ανθρώπους διαπίστωσαν ότι καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε αργινίνη μειώθηκε το λίπος τους κατά 65%. Συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενώ βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος. Εκτός από το καρπούζι, άλλες πηγές αργινίνης είναι τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Όλες οι χημικές αντιδράσεις του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι μπορεί να κάψετε μέχρι και 2% λιγότερες θερμίδες υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, που παρακολούθησαν τους ρυθμούς μεταβολισμού 10 ενηλίκων που έπιναν διαφορετικές ποσότητες νερού κάθε μέρα. Όσοι έπιναν οκτώ ή δώδεκα 8 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν υψηλότερα ποσοστά μεταβολισμού συγκριτικά με εκείνουν που έπιναν τέσσερα. 


Προέλευση: miamama.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper