Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Μάχη να μην επεκταθεί στην Πάρνηθα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια - Μάχη να μην επεκταθεί στην Πάρνηθα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται από τις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνη στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων, ενώ από αέρος γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού.

 

Η φωτιά έχει φτάσει στη Μαγούλα και οι πυροσβέστες προσπαθούν να κρατήσουν αντιπυρικές ζώνες στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στα σύνορα του νομού Βοιωτίας με το νομό Αττικής. Παλεύουν, επίσης. για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από ένα εργοστάσιο ξυλείας και μια κτηνοτροφική μονάδα με 40.000 ζώα.

 

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εξαπλώνεται  και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει περάσει στην Αττική κοντά στα Δερβενοχώρια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εάν δεν ελεχθεί άμεσα να εξαπλωθεί στην Πάρνηθα.

Το μεγαλύτερος βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα καθώς πέντε καναντέρ και επτά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού. Οι επίγειες δυνάμεις, 115 πυροσβέστες και 56 οχήματα, προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.

Στην περιοχή βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο περιφερειάχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συντονίζει με τους δήμους της περιφέρειας, την επιχείρηση που συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής. Ο κ. Μπάκογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των δήμων, που επιχειρούν με κάθε χερσαίο και εναέριο μέσο. 

Το πρωί της Κυριακής ένα καναντέρ της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, το σημείο όπου κατέπεσε το canadair βρίσκεται σε απόσταση ενός χλμ. από βιομηχανία τσιμέντων που υπάρχει στη περιοχή.

Σώοι είναι οι πιλότοι του Καναντέρ το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, δευτερόλεπτα αφ' ότου κατέπεσε.

Στη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει επίσης ο στρατός και 30 φαντάροι που βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς. Σκοπός των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να περιορίσουν τις φλόγες μέχρι να πέσει το σκοτάδι όπου και θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα.

 


Προέλευση: usay.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper