Σύσκεψη Ρουσόπουλου με τους ιδιοκτήτες των bar στην Ερμού

Σύσκεψη Ρουσόπουλου με τους ιδιοκτήτες των bar στην Ερμού

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των bar στον πεζόδρομο της Ερμού είχε την περασμένη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Κώστας Ρουσόπουλος και θέμα συζήτησης ήταν φυσικά τα όσα διαδραματίζονται τα βράδια στο πολυσύχναστο στέκι στο κέντρο της πόλης.

Η σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Κότσικα και από την πλευρά του δήμου ήταν επίσης παρόντες ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας Μάνος Μπαλογιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας Διαμαντής Καρκαντελίδης (και οι δύο της αντιπολίτευσης). Από τους καταστηματάρχες έλειπαν μόνο εκπρόσωποι του εστιατορίου "4" και της κρεπερί "Ερμού Γεύσεις".

Ο Κώστας Ρουσόπουλος έκανε συστάσεις στους ιδιοκτήτες σχετικά με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και της μουσικής. Οσον αφορά στο πρώτο, τους ζήτησε να μην εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών με την τοποθέτηση επιπλέον (και πέραν του νόμου) τραπεζιών. Σχετικά με το φλέγον θέμα της μουσικής, ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ότι έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών από περιοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται ότι έχουν...χάσει τον ύπνο τους εξαιτίας των δυνατών ντεσιμπέλ του πεζόδρομου.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους υποσχέθηκαν να ...χαμηλώσουν τους τόνους, αλλά έθεσαν κι αυτοί κάποια θέματα υπόψιν του αντιδημάρχου. Χαρακτηριστικά, ανέφεραν ότι η δημοτική αστυνομία είναι συνεχώς απούσα για να επιβλέπει την εφαρμογή του νόμου και παραπονέθηκαν πως από τον πεζόδρομο περνάνε με...φόρα μηχανάκια θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Επιπλέον, έθεσαν το ζήτημα της καθαριότητας του δρόμου, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, έχουν να δουν οχήματα καθαρισμού του δήμου εδώ και αρκετό καιρό. Εκαναν ακόμη γνωστό αυτό που βλέπουν συχνά οι...παροικούντες στην Ερμού: Οτι σχεδόν κάθε βράδυ η αστυνομία πηγαίνει και ελέγχει τα μαγαζιά τους, την ώρα που τόσο εξονυχιστική έρευνα δεν γίνεται σε καμία άλλη νυχτερινή πιάτσα ή στέκι της Χαλκίδας.

Η πρωτοβουλία Ρουσόπουλου, αν και σωστή, γίνεται εντελώς ετεροχρονισμένα, καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και ό,τι ήταν να συμβεί από πλευράς ηχορρύπανσης συνέβη. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος γνωρίζει καλά την κατάσταση στο στενό, αφού διαμένει στην οδό Λυκόφρωνος, και έπρεπε με την αρωγή του Θανάση Ζεμπίλη να έχει παρέμβει πολύ νωρίτερα για να μπει τάξη στον πεζόδρομο της Ερμού και να τιμωρούνται όσοι παραβαίνουν το νόμο.

Τέλος, επειδή η επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας είναι ό,τι πιο άδικο και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, Δήμος και Λιμενικό Ταμείο οφείλουν να έρθουν σε συννενόηση για να δρουν από κοινού βάζοντας τέρμα στη λογική "ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει και όποιος πιαστεί είναι ο άτυχος της υπόθεσης". Αλλά αυτό μάλλον είναι όνειρο θερινής νυκτός στη Χαλκίδα της νυχτερινής ασυδοσίας...


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper