Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το δράμα που εκτυλίχθηκε ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στην Κρήτη, με τους δύο γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους.

Οι δύο νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι ο  35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά (Ρογδιά για τους ντόπιους) Ηρακλείου και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες Ηρακλείου.

Οι δυο άτυχοι γονείς είχαν κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο μαζί με τα παιδιά τους. Εκείνος είχε δυο κόρες κι εκείνη έναν γιο και μια κόρη.

Ήταν βράδυ Δεκαπενταύγουστου, ανήμερα της Παναγίας, όταν έγιναν όλα. Λίγο πριν σκοτεινιάσει, στις 8:45 το βράδυ, δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Ο πατέρας από την ακτή αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και μαζί με τη σύντροφό του μπήκαν στην ταραγμένη θάλασσα για να τα βγάλουν έξω.

Ο Μανώλης Κατσαμάς, εργαζόμενος σε ταβέρνα της περιοχής, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες και από εκείνους που έτρεξαν να βοηθήσουν, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι ο Βενιζέλος Στρατάκης, στη θέα των παιδιών να κινδυνεύουν,  δεν δίστασε στιγμή και έπεσε με τα ρούχα στο νερό. 

Τόσο εκείνος, όμως, όσο και η σύντροφός του, δεν κατάφεραν να φτάσουν τα παιδιά, που τα είχε παρασύρει το ρεύμα και χάθηκαν από τα μάτια των υπόλοιπων λουόμενων στην πλαζ.

Στην παραλία, όπου εξελίχθηκε η τραγωδία, υπάρχει μία μικρή ταβέρνα. Ο γιος του ιδιοκτήτη, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, βούτηξε στη θάλασσα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει στην ακτή πρώτα το ανήλικο κορίτσι και κατόπιν, με τη βοήθεια κι άλλων λουόμενων, το αγόρι.

Οι δύο 35χρονοι εντοπίστηκαν και με τη βοήθεια πολιτών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ήδη ειδοποιηθεί, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου για την Κατερίνα Καναβάκη διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο Βενιζέλος Στρατάκης ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Έγινε τεράστια προσπάθεια από τους γιατρούς να τον σώσουν, δεδομένου ότι υπήρχαν στοιχεία ζωής. Τελικά, ύστερα από λίγη ώρα εξέπνευσε.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper