Ποιος είναι ο Νίκος Ρωμανός που ο Παντελίδης έλεγε τα τραγούδια του;

Ποιος είναι ο Νίκος Ρωμανός που ο Παντελίδης έλεγε τα τραγούδια του;

Συστήθηκε στο κοινό πριν από δεκαέξι χρόνια με ένα τραγούδι της Εύης Δρούτσα που έγινε επιτυχία. Πιστός στο λαϊκό τραγούδι, ο Νίκος Ρωμανός μιλά για τις εμφανίσεις που ετοιμάζει στην Αθήνα, τη γνωριμία με τον  Παντελή Παντελίδη και το σπαρακτικό τραγούδι που έχει ερμηνεύσει.

Εν έτει 2001, ο 20χρονος τότε Νίκος ήρθε στο φως μέσω της Εύης Δρούτσα και του τραγουδιού «Τυφώνες», που έγινε επιτυχία εκείνη τη χρονιά. «Ήταν μια καλή αρχή σε τόσο μικρή ηλικία. Χρόνια μετά την εκκίνησή μου, έχω τα ίδια μάτια αλλά άλλο βλέμμα. Παραμένω πιστός σε αυτό που κάνω και αγαπώ» αναφέρει και, παρά την ποπ «νότα» της εποχής, συνεχίζει σε λαϊκούς ρυθμούς καθώς, όπως εξηγεί, «το λαϊκός, το λέει και η ίδια η λέξη, είναι η φωνή του λαού. Αν και είμαστε στην εποχή ενός μουσικού ρυθμού κάπως διαφορετικού, το λαϊκό τραγούδι γίνεται πάντα αποδεκτό».

Το τραγούδι του «Λάθος σου» ήταν ένα από τα αγαπημένα του Παντελή Παντελίδη, το οποίο έλεγε συχνά ο τραγουδιστής στα live του, ενώ το είχαν ερμηνεύσει και μαζί μία βραδιά που ο Παντελής είχε πάει να τον δει από κοντά. Τώρα αυτό το κομμάτι το κυκλοφορεί και ήδη έχει κάνει χαμό  . Στο People πριν λίγες μέρες  έλεγε : «Είχαμε αμοιβαία συμπάθεια και εκτίμηση. Μου συστήθηκε σαν θαυμαστής μου και, ταυτόχρονα, εγώ του εξέφρασα το δικό μου θαυμασμό, όταν ακόμη ο Παντελής ήταν στα πρώτα του βήματα. Είχε μάθει λοιπόν για ένα Ρωμανό από τα βόρεια που λέει τα τραγούδια του και εγώ γι’ αυτόν, για έναν Παντελίδη, που λέει τα δικά μου» διηγείται και εξαίρει την επιτυχία του Παντελή, τονίζοντας πως «έσπασε το φράγμα του Διαδικτύου και έδειξε την ψυχή του μέσα από τα τραγούδια του, χωρίς εταιρείες ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα και δημόσιες σχέσεις. Γι’ αυτό και όταν συναντηθήκαμε επί πίστας τον προσφώνησαν ως τον “πρώτο που πέρασε τους πρώτους”».

Ο Νίκος έχει στη φαρέτρα του κι ένα κομμάτι βασισμένο σε αληθινή, θλιβερή, ιστορία, το «Ένα δίκοπο μαχαίρι», που μιλά για ένα 19χρονο, ο οποίος «έφυγε» από καρκίνο και απευθύνεται στη μητέρα του. «Το τραγούδι “ταξίδευε” στο Διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια γραμμένο από τον Χρήστο Καραστάθη. Είναι ένα τραγούδι βγαλμένο μέσα από τη ζωή και τις δυσκολίες που πολλές φορές κρύβει. Ο συνθέτης του μου έκανε την τιμή να μου το εμπιστευτεί. Είναι μια προίκα που θα κουβαλάω σε όλη την πορεία μου».

Πολύ σύντομα θα τον δούμε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. «Νιώθω πως είμαι πιο καλά διαβασμένος από ποτέ. Έχω τραγουδήσει τόσο πολύ και σε τόσο διαφορετικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω πιάσει τον παλμό του κόσμου. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μου, γιατί τις soldout εμφανίσεις μου στην επαρχία δεν τις έκανα με κάποιο “σουξέ”, μέχρι στιγμής» λέει για τα επόμενα live βήματά του.

Αυτό τον καιρό, ακούγεται στα ραδιόφωνα και το  τραγούδι, «Όταν είμαστε αγκαλιά», σε στίχους και μουσική Άκη Πολυχρονόπουλου, το οποίο συνοδεύεται από ένα βιντεοκλίπ γυρισμένο από τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο και είναι στα top trends του YouTube. Ένα κομμάτι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα !


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper