Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

ΚΑΝΗΘΟΣ: Δώδεκα αιτήματα των κατοίκων εκκρεμούν εδώ και χρόνια

ΚΑΝΗΘΟΣ: Δώδεκα αιτήματα των κατοίκων εκκρεμούν εδώ και χρόνια

Ο Εξωραΐστικός - Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κανήθου είχε θέσει πριν από δύο περίπου χρόνια 12 προβλήματα της περιοχής, που πρέπει να επιλυθούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Κανήθου εδώ και πάνω από μία δεκαετία. 

Πρόσφατα, με υπόμνημά τους στο Δήμο Χαλκιδέων επαναφέρουν τα ίδια αιτήματα, ελπίζοντας κάποια απ΄αυτά να ικανοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα 12 αιτήματα των κατοίκων είναι τα εξής:

1. Κατασκευή πεζοδρομίων αλλά και ενίσχυση του φωτισμού κατά μήκος των οδών Απόλλωνος και Νικοδήμου, δρόμων μεγάλης κυκλοφορίας και διέλευσης της αστικής συγκοινωνίας, όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας ,ιδιαίτερα μαθητές των σχολείων.

2. Τοποθέτηση φωτεινών  σηματοδοτών (φανάρια ) στην διασταύρωση Μακαρίου και Νικοδήμου, προς αποφυγή των συχνών τροχαίων ατυχημάτων.

3. Περάτωση της πεζοδρόμησης της Λ. Καραμανλή.

4. Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση της Δροσιάς.

5. Ενίσχυση και ταχτική επαναχάραξη των διαβάσεων στις διασταυρώσεις ,ιδιαίτερα στις περιοχές μεγάλης και συχνής κυκλοφορίας (Λιμεναρχείο, διασταύρωση Νικοδήμου-Λ Καραμανλή, Λ. Μακαρίου, Απόλλωνος κλπ)

6. Αποκατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού ,αποκατάσταση στους κάδους, τους πάγκους και τα παγκάκια στο αλσύλλιο Κανήθου καθώς και μέριμνα για την φύλαξη του από τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες.

7. Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου ,στην περιοχή του Αθλητικού κέντρου, για ανακοπή της ταχύτητος των οχημάτων και την αποτροπή ατυχημάτων.

8. Απομάκρυνση της αφετηρίας  των αστικών λεωφορείων από  την γωνία του Αθλητικού κέντρου Κανήθου, στην διασταύρωση Απόλλωνος και Αναγνωστοπούλου, 100 μέτρα παραπάνω μετά το γήπεδο,  αλλά  και ταυτόχρονη μεταφορά του περιπτέρου που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την αφετηρία ,στην απέναντι γωνία και την ίδια πλευρά.

Πρόκειται για σημείο όπου επανειλημμένα γίνονται ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας των αυτοκινήτων που διασταυρώνονται. Η μεταφορά του περιπτέρου σήμερα είναι εύκολη καθότι δεν είναι μισθωμένο.

9. Επέκταση της ασφαλτόστρωσης της οδού Χαριλάου Τρικούπη (περίπου 80 μ.) μέχρι το νέο 22ο Δημοτικό σχολείο και 33o Νηπιαγωγείο, για την διευκόλυνση της πρόσβασης μαθητών και οχημάτων προς αυτά.

10. Συντήρηση και  νέα ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της Κανήθου λόγω μεγάλων φθορών αυτού.

11. Καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας στο νέο τμήμα της Λεωφόρου  Αθανασίου Διάκου, λόγω  σημείων επικινδυνότητας . 

12. Την έναρξη συνεργασίας σε πιλοτικό επίπεδο του συλλόγου μας με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου στο ζήτημα της ανακύκλωσης-κομποστοποίησης -επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών ,όπως είχαμε προ διετίας διαβουλευτεί με την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος