Δήμητρα Παπαδοπούλου: " Δε νομίζω πώς υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί, με έναν τρόπο, την ανδρική βλακεία " !

Δήμητρα Παπαδοπούλου:  Δε νομίζω πώς υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί, με έναν τρόπο, την ανδρική βλακεία  !

Η σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Hello» και αποκάλυψε ότι υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν. Τόνισε ότι κάθε γυναίκα έχει έρθει σε αυτή τη θέση.

Σημείωσε ακόμη ότι το παιχνίδι της σεξουαλικότητας είναι αμφίδρομο μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Μου έχει τύχει να με πετάξει ένας άνδρας – σημαίνων πρόσωπο βίαια στον τοίχο, για λόγους σεξουαλικούς. Δε νομίζω πώς υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί, με έναν τρόπο, την ανδρική βλακεία. Απλώς, εγώ δε θα ασχοληθώ πολύ μ’ αυτό το κομμάτι της αντρικής βλακείας, δεν ένιωσα ποτέ ότι θα το απομονώσω ως ζήτημα και θα το κάνω θέμα. Η δουλειά είναι κομμάτι της κοινωνία. Όταν λοιπόν, κάποιος είναι επιδειξιομανής στο Πεδίον του Άρεας, προφανώς και στη δουλειά θα υπάρχουν αντίστοιχοι ψυχισμοι. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους, για να συνευρεθούν μαζί σου. Εάν η γυναίκα δε θέλει, δε θα συνευρεθεί». απάντησε στην ερώτηση αν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι φαίνεται σα να το θεωρεί κάτι δεδομένο σημείωσε: «Μα, είναι δεδομένο. Ακρότητες υπάρχουν εκατέρωθεν. Και η γυναίκα έχει κερδίσει μέσω της σεξουαλικότητάς της και έχει παραμυθιάσει άντρες για να πάρει μια θέση. Σχεδόν επαγγελματική γίνεται αυτό: μέσα από την πρόκληση αποκτά θέση. Ο άντρας, από την άλλη, μέσα από την επιθετικότητα και τη βιαιότητα θέλει να σου δώσει θέση. Ένα προαιώνιο παιχνίδι.

Όσο εξελίσσεται η κοινωνία, τοποθετούνται σαφώς πιο σωστά οι συμπεριφορές. Δεν έχει τόσο μεγάλη βάση το κίνημα των γυναικών όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Είναι και πολλές οι γυναίκες που έχουν απαγκιστρωθεί μέρα από την πρόκληση. Εάν, λοιπόν, και οι γυναίκες – θύματα της γυναικείας πλεκτάνης οργανώνονταν σε κίνημα, θα γελούσαμε. Το παιχνίδι είναι αμφίδρομο.

Το μόνο που είναι ουσιαστικό, είναι ότι ο άντρας, ως κατασκευή, είναι πιο δυνατός και κοινωνικά, ανά τους αιώνες, πιο εύρωστος, και αυτό τον καθιστά πιο υπόλογο στη διάθεσή του για σεξουαλικότητα».


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper