Τα αναπάντητα «γιατί» που οδήγησαν στην τραγωδία σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά !

Τα αναπάντητα «γιατί» που οδήγησαν στην τραγωδία σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά !

Μάτι και Νέος Βουτζάς ήταν οι δύο περιοχές που βιώσαν από πρώτο χέρι την καταστροφική μανία της φωτιάς. Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα θρηνεί για τον κόσμο που χάθηκε, τα ερωτήματα για το πώς φτάσαμε στην ανείπωτη αυτή τραγωδία παραμένουν αναπάντητα.

 

Για παράδειγμα, τι μέτρα είχαν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ειδικότερα η Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής για την αντιπυρική προστασία της συγκεκριμένης περιοχής. Τι σχεδιασμός υπήρξε, τι τηρήθηκε και τι όχι.

Ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι, εάν υπήρξε και ποια ήταν η διοικητική μέριμνα για την αντιπυρική προστασία του αιγιαλού.

Υπενθυμίζεται ότι όταν κανείς αναφέρεται σε περιοχές όπως το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι πρόκειται για πυκνοκατοικημένους οικιστικούς ιστούς, οι οποίοι περιβάλλονταν – μέχρι πριν και την καταστροφική πυρκαγιά – από δασώδη βλάστηση.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε αρχικά με τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής, ζητώντας να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Δασών.

Η ενημέρωση που λάβαμε είναι ότι ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου βρισκόταν σε άδεια και μας παρέπεμψαν στο Δασαρχείο Πεντέλης.

Σε συνομιλία του Newsbomb.gr με τον δασάρχη Πεντέλης, ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν, επισημαίνοντας ότι «αυτή την ώρα είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς, πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και τι έγινε με την αντιπυρική προστασία. Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θέλω την κατανόησή σας».

Ζητήσαμε από το δασάρχη Πεντέλης να επικοινωνήσουμε μαζί του εκ νέου εντός των επομένων ημερών και να μας πει τι ακριβώς συνέβη. 
Κατανοούμε ότι το έργο των Αρχών αυτή την ώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Επισημαίνουμε, εξίσου, ότι ο σεβασμός στη μνήμη των νεκρών ανθρώπων είναι δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος.

Όμως, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει όλο αυτό που έχει συμβεί. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

πηγή Newsbomb.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper