Συντονιστής έκδοσης:

Χάρης Λεμπιδάκης

Το δικαστήριο δικαίωσε τον Μάκη Πουνέντη και παίρνει σχεδόν 35.000 απο τον ΣΚΑΙ !

Το δικαστήριο δικαίωσε τον Μάκη Πουνέντη και παίρνει σχεδόν 35.000 απο τον ΣΚΑΙ !

Νικητής στον δικαστικό αγώνα με τον ΣΚΑΙ, αναδείχτηκε ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος, Μάκης Πουνέντης. Ύστερα από την έφεση που είχε ασκηθεί πριν από λίγους μήνες στον Πειραιά για την απόφαση από το Πρωτοδικείο, ο παρουσιαστής δικαιώθηκε εκ νέου για την πρόωρη διακοπή της εκπομπής «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ» και ως αποτέλεσμα θα λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 35.000 ευρώ.

Το δικαστήριο επιδίκασε αρχικά στον παρουσιαστή, αποζημίωση ύψους 32.000 ευρώ για την πρόωρη διακοπή της εκπομπής «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ» η οποία προβλήθηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 αλλά στην συνέχεια «κόπηκε» από τον τηλεοπτικό αέρα με τον σταθμό να επικαλείται χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.

Όπως προκύπτει από την απόφαση 401/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά την οποία δημοσιεύσε πρώτη η «ΜΠΑΜ» αμέσως μετά το κόψιμο της εκπομπής ακολούθησε μια σφοδρή δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του παρουσιαστή και του τηλεοπτικού σταθμού. Ο Μάκης Πουνέντης «πάτησε» δυνατά επάνω στο συμβόλαιο το οποίο είχε υπογράψει και προέβλεπε μηνιαία αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ τα οποία και διεκδίκησε για τους μήνες που έμεινε εκτός τηλεοπτικού αέρα.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι η λύση του συμβολαίου προέκυψε μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες με τον παρουσιαστή προκειμένου να αναλάβει (από τον Ιανουάριο του 2015) κάποιου άλλου είδους εκπομπής ενώ υποστήριξε ότι για το τέλος της συνεργασίας συναίνεσε και ο ίδιος ο Πουνέντης ο οποίος έλαβε και αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ.

Στην συζήτηση της αγωγής η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά ξεδιπλώθηκαν άγνωστες πτυχές της πολύκροτης τηλεοπτικής συνεργασίας η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 αλλά κατέληξε σε «ναυάγιο». Εκείνη την περίοδο οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ είδαν στο πρόσωπο του Μάκη Πουνέντη και της Μαρίας Ηλιάκη τους κατάλληλους παρουσιαστές για το στήσιμο μιας εκπομπής η οποία θα ήταν ικανή να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού όπως είχε συμβεί παλαιότερα με το «ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ» που προβαλλόταν στον ALPHA. Το πρώτο μισό της σεζόν κύλησε σχετικά χαλαρά με την εκπομπή όμως να μην «σκίζει» σε νούμερα τηλεθέασης. Ήδη από τους πρώτους μήνες (Οκτώβριο-Νοέμβριο) σε τηλεοπτικά πηγαδάκια συζητιόταν το ενδεχόμενο πρόωρο κόψιμό της το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους παρουσιαστές και τους συντελεστές της εκπομπής.

Τελικά, στις 21 Ιανουαρίου 2015 η διοίκηση του ΣΚΑΪ ενημέρωσε όλους τους συντελεστές της εκπομπής για την απόφασή της να μην συνεχιστεί η μετάδοση του «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ». Ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού και του Μάκη Πουνέντη για την ανάθεση κάποιας άλλης τηλεοπτικής εκπομπής με τους ίδιους ακριβώς οικονομικούς όρους (δηλαδή αμοιβή 4.000 ευρώ) τον μήνα, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν. Και έκτοτε ξεκίνησε η σφοδρή δικαστική διαμάχη: Στο δικαστήριο οι μάρτυρες του ΣΚΑΪ υποστήριξαν ότι ο Μάκης Πουνέντης συναίνεσε προφορικά να λάβει ένα ποσό της τάξεως των 12.000 ευρώ (4.000 ως αμοιβή του Ιανουαρίου και 8.000 ως αποζημίωση) και να αποχωρήσει φιλικά. Έτσι στις 3 Μαρτίου 2015 του επέδωσε εξώδικο και μαζί την καταγγελία της σύμβασης. Από την πλευρά του ο παρουσιαστής αντέδρασε και στις 10 Μαρτίου 2015 απάντησε επίσης με εξώδικο. Την ίδια κίνηση έκανε και στις 16 Μαρτίου 2015 ζητώντας μάλιστα να του καταβληθούν 28.000 ευρώ όπως προβλεπόταν από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν και ακολούθησε η αγωγή του παρουσιαστή.

Η δίκη στο Πρωτοδικείο Πειραιά ήταν ένας θρίαμβος για τον παρουσιαστή ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο Φραντζέσκα Αναστασίου της δικηγορικής εταιρείας του Πέτρου Καϊμακάμη. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι για την διακοπή της εκπομπής δεν φταίνε οι παρουσιαστές και αποφαίνεται ότι δεν υπήρχε βασικός λόγος καταγγελίας μιας και τα νούμερα τηλεθέασης που έφερνε ήταν κοντά στον μέσο όρο του καναλιού. Επίσης στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι ο χρόνος λύσης της συνεργασίας δεν έδωσε το περιθώριο στον Μάκη Πουνέντη να αναζητήσει κάποια άλλη τηλεοπτική στέγη μιας και σημειώθηκε στο μέσον της σεζόν. Ως εκ τούτου δικαίωσε πλήρως τον παρουσιαστή ζητώντας από τον ΣΚΑΪ να του καταβάλλει 32.000 ευρώ.

πηγή e-reportaz.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • TEATRO
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • ΓΙΑΤΡΟΙ
  • BIOART

  • ΜΑΡΙΑ ΛΟΗ
  • MUSEUM
  • Casper
  • Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος