Χρύσα Παπά: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που μπορώ να επιβιώνω από την δουλειά που αγαπώ»

Χρύσα Παπά: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που μπορώ να επιβιώνω από την δουλειά που αγαπώ»

Είναι μία ηθοποιός με σπουδαία πορεία στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Κάθε της ρόλος μας μαγεύει και η ίδια δίνει τον καλύτερο της εαυτό, δουλεύοντας πολύ! Μετρά πολλές και σημαντικές συνεργασίες, ενώ συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις επαγγελματικές της επιλογές. Για 2η χρονιά, την απολαμβάνουμε στη σειρά του Alpha ”Τατουάζ”, ενώ από τις 7 Νοέμβρη, ανεβαίνει μαζί με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και μουσικών, στην σκηνή του ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Βεάκη, στην παράσταση Λωξάντρα. 


 Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

4-marilenaphotography-2

Η Χρύσα Παπά μου μίλησε για την συνεργασία της αυτή, τον ρόλο της αλλά και για την τέχνη του θεάτρου ευρύτερα.

«Λωξάντρα» από 7 Νοέμβρη στο Θέατρο Βεάκη. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας και τι σας έκανε να πείτε το ΝΑΙ σε αυτή την δουλεια;


Μου τηλεφώνησαν από την παραγωγή να μου προτείνουν την συγκεκριμένη συνεργασία, για να υποδυθώ την κόρη της Λωξάντρας, την Κλειώ. Αυτό που με ωθεί στο να προχωρήσω μια δουλειά είναι το κείμενο και οι συνεργασίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε ένα υπέροχο μυθιστόρημα και σε εξαιρετικούς συνεργάτες, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και ευγνώμων γι αυτό.

 

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση και πώς θα τον χαρακτηρίζατε;


Υποδύομαι την Κλειώ, την κόρη της Λωξάντρας. Είναι ένα πρόσωπο που κάνει μια μεγάλη διαδρομή, όπως και άλλα μέσα στο έργο, μια φωτεινή φιγούρα που καταλήγει να μαυρίσει.

Ένα αγαπημένο μυθιστόρημα μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή. Ρίσκο ή μια νέα πρόκληση;
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα έχει ανέβει και στο παρελθόν. Όλες οι δουλειές έχουν το ρίσκο τους, εδώ έχουμε ίσως μια παραπάνω ευθύνη.

Ποια τα διαχρονικά σημεία του έργου με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί στο φιλοθεάμον κοινό;


Το έργο αυτό αναφέρεται σε πολλά θέματα. Ιστορικά, συναισθηματικά, αλλά αυτό που προέχει είναι η οικογένεια.

Γιατί έγινε ηθοποιός η Χρύσα Παπά;


Ασυνείδητα χρόνια πριν, γιατί εκεί με οδήγησε η ψυχούλα μου…Συνεχίζω να το κάνω γιατί έτσι πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο.

 

Θέατρο ή τηλεόραση είναι το μέσο που σας εκφράζει πιο πολύ;


Η υποκριτική τέχνη είναι αυτή που με εκφράζει…Αγαπώ και το θέατρο και την τηλεόραση και το σινεμά. Διαφορετικά, με μεγάλο και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας μεταξύ τους.

Με το θέατρο όμως έχω έρωτα και άλλο χτυποκάρδι…άλλωστε θέλησα να γίνω ηθοποιός για να παίζω στο θέατρο.

Ποιο είδος θεάτρου σας ιντριγκάρει περισσότερο;


Με ιντριγκάρει το θέατρο και η υποκριτική, χωρίς είδος.

Είστε από τις ηθοποιούς που έχουν δουλειά, τόσο στο θέατρο, όσο και στην τηλεόραση σε εποχές δύσκολες για την χώρα. Πώς αισθάνεστε γι’αυτό και πώς βλέπετε στο μέλλον την πορεία σας;
Νιώθω ευγνωμοσύνη που μπορώ να επιβιώνω από την δουλειά που αγαπώ. Για το μέλλον, εύχομαι να ζω ωραίες στιγμές στην δουλειά μου.

Ποια τα συναισθήματα σας από τις έως τώρα συνεργασίες σας; Υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;


Είμαι τυχερή, διότι μέχρι τώρα έχω συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους, σε διάφορες ειδικότητες που αφορούν στην δουλειά μου. Θα ήθελα να συνεργαστώ με πολλούς ακόμα, δεν τελειώνει αυτό. Όπως θα ήθελα να γνωρίσω πως δουλεύουν στο άλλες χώρες.


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper