Σε επαγρύπνηση οι αστυνομικές αρχές για το αέριο γέλιου

Σε επαγρύπνηση οι αστυνομικές αρχές για το αέριο γέλιου

Μια νέα «τρέλα», που έχει γίνει δυστυχώς μόδα στη Βρετανία και όχι μόνο, είναι το αέριο γέλιου. Η 18χρονη τουρίστρια που έκανε διακοπές στην Κρήτη βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατανάλωση αερίου του γέλιου. Η νεαρή τουρίστρια μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση.

Το «αθώο ναρκωτικό», όπως αποκαλείται,κάθε άλλο παρά αθώο είναι. Μπορεί να προκαλεί γέλιο, και για ένα μόνο λεπτό ο χρήστης να νιώθει ευχάριστη αίσθηση, αλλά στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.Δυστυχώς, κυκλοφορεί νόμιμα, επειδή δεν είναι εθιστικό. Ωστόσο, συγκλονίζουν τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ότι ευθύνεται για 17 θανάτους.

Γιατί είναι επικίνδυνο;

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή και ασφυξία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί το αέριο γέλιου είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν στη Βρετανία και πωλητές που τα προμηθεύουν ακόμη και στο δρόμο.

Στην Ελλάδα η Αστυνομία έχει αρχίσει ήδη τις έρευνες σε τουριστικές περιοχές και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας  Θεόδωρο Χρονόπουλο «έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει αυξημένη κατανάλωση του λεγόμενου “αερίου του γέλιου” σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, γι’ αυτό εμείς θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους και θα τους συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα καθώς και  στην παρέμβαση από τον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης. Oπως ο ίδιος ανέφερε «χθες είχαμε άλλη μία σύλληψη ενός προσωρινά υπεύθυνου καταστηματάρχη στο Λαγανά της Ζακύνθου, με 9 επιπλέον αμπούλες και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ακόμα 17 συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών, υπεύθυνων καταστημάτων στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα».


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper