ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΜΑΝΩΛΑΔΑ 2-1: Νίκησε και πήρε βαθιά ανάσα

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΜΑΝΩΛΑΔΑ 2-1: Νίκησε και πήρε βαθιά ανάσα


Νίκη (2-1) μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πήρε σήμερα το απόγευμα η Χαλκίδα κόντρα στη Μανωλάδα.

Το παιχνίδι που έγινε στο Δημ. Στάδιο της πόλης βρήκε δίκαια νικήτρια τη Χαλκίδα, που κατάφερε στο α' ημίχρονο να προηγηθεί με 2-0, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Σεχολάρι και Σπανός.

Ήταν το 11', όταν ο Σταματάκος έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγ. περιοχής, ο Καλιακμάνης απέκρουσε, αλλά όχι σταθερά και ο Σεχολάρι που καιροφυλακτούσε, με προβολή -σαν σε προπόνηση- έκανε το 1-0.

Με κινητήριο μοχλό τον Βαλκάνο, η Χαλκίδα απέκτησε για τα καλά το πάνω χέρι στο ματς, με συνδυασμούς και αυτοματισμούς που συνηγορούσαν στο ότι δεν θα αργούσε να έρθει ...άμεσα κι ένα δεύτερο γκολ.

Επίσης, αμυντικά η Χαλκίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα, καθώς η Μανωλάδα ήταν ασύνδετη και ο Κουμής ...θεατής.

Στο 33' από ασίστ του Σταματάκου, πολύ καλό σουτ του Ντελέκου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Χαλκίδα και στο 34', με τον Ντελέκο να βρίσκεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος κι έφυγε κόρνερ.

Στο 40' η Χαλκίδα πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν από εξαιρετική κάθετη πάσα του Βαλκάνου, ο Σπανός με έξοχο διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 41' καλό σουτ του Βαλκάνου δεν βρήκε στόχο.


Η Χαλκίδα είχε μία "γεμάτη" απόδοση, με κύρια συστατικά το πάθος, τη δύναμη και τα τρεξίματα (παρότι την Τετάρτη έπαιξε 120 λεπτά με τη Ραφήνα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας).

Στο β' ημίχρονο όμως η Χαλκίδα -κάπως- επαναπαύτηκε στις ...δάφνες του 2-0 και η απόδοσή της δεν ήταν το ίδιο ικανοποιητική μ' αυτή του α' ημιχρόνου.
Στον αντίποδα, η Μανωλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ανέβει ψηλά, να ρισκάρει και να επιτεθεί.

Αξιόλογες φάσεις ένθεν κι ένθεν δεν έγιναν, αλλά το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Μανωλάδας στο 81' άγχωσε τη Χαλκίδα, καθώς ο Μελετίδης το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μανιώτη όμως η Χαλκίδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κράτησε με σχετική ευκολία τα κλειδιά της νίκης.

Η Χαλκίδα διατηρήθηκε σε απόσταση 5 βαθμών από την προσεχή αντίπαλό της, Καλαμάτα, η οποία -επίσης σήμερα- συνέτριψε με 4-0 τον Λεβάντε. 

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κουμής, Στασινόπουλος Δημ., Τσατσαρής, Καραμπάς, Τσούπρος, Τσατσαρώνης (67′ Σικαλιάς), Σταματάκος (85′ Μπακομήτρος), Βαλκάνος, Σεχολάρι, Ντελέκος, Σπανός (60′ Μάκο).

ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Καλιακμάνης, Παναγιωτόπουλος, Αδαμόπουλος (35′ Γεωργακόπουλος), Σούλης, Παπαδόπουλος, Σωτηρόπουλος (73′ Ντάβαρης), Νικολόπουλος (76′ Μελετίδης), Μπαρμπαρούσης, Σκοζάι, Νιφορόπουλος, Γούρμος.



Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper