Την Πέμπτη το "τελευταίο αντίο" στον Γεράσιμο Αρσένη

Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον Γεράσιμο Αρσένη

Πέθανε πριν από λίγο, ο πρώην Υπουργός Οικονομίας και σύζυγος της Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Λούκας Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης.

Ο Γεράσιμος Αρσένης κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας, ιδιωτικού θεραπευτηρίου, όπου νοσηλευόταν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

[17:15]: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη. Ενός πολιτικού με σημαίνοντα ρόλο για δεκαετίες στο δημόσιο βίο της χώρας, που πάντα πολιτεύτηκε με ευπρέπεια.
 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του». 

[18:25]: Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Γεράσιμου Αρσένη εκφράζει με δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και διανοούμενος που επί σειρά ετών σημάδεψε με τις ιδέες και το έργο του το σοσιαλιστικό κίνημα, την πολιτική ζωή και την διακυβέρνηση της χώρας μας» επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι υπήρξε διακεκριμένος επιστήμονας με πλούσια σταδιοδρομία σε Διεθνείς Οργανισμούς, «μα πάνω απ? όλα ένας εξαίρετος άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, ο Γεράσιμος Αρσένης «αφήνει πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη αγώνων, προσφοράς αλλά και θεωρητικής σκέψης, που θα μας συντροφεύουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές».

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απέστειλε στην κα. Λούκα Κατσέλη και την οικογένειά της συλλυπητήριο τηλεγράφημα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια και τη θλίψη του για την απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: 

«Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη Μεταπολίτευση. Υπήρξε ακαδημαϊκός που επηρέασε σημαντικά τις αναζητήσεις οικονομολόγων της εποχής του κινήματος των αδεσμεύτων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

[18:55]: Δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για τον θάνατο του Γεράσιμου Αρσένη: 

«Η απώλεια του Γεράσιμου Αρσένη μας θλίβει βαθύτατα . Έφυγε ένας αγαπημένος μας σύντροφος. Πορεύτηκε για χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της. Υπηρέτησε το σοσιαλιστικό κίνημα διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βαθιά δημοκράτης, μαχητικός,  εξέχων ακαδημαϊκός και επιστήμονας διεθνούς βεληνεκούς. Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον ελληνικό λαό. Ανυποχώρητος πάντα, υπερασπίστηκε αξίες και οράματα.

Εκφράζουμε τα  βαθιά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο, τη Λούκα  και την οικογένεια του».

[21:35]: Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Σκουφά 43, Αθήνα), την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 16:00.

Αντί στεφάνου, η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί όποιος επιθυμεί να καταθέσει δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό Υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου Δ. Αρσένη (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN GR1001103150000031554540182).                                                                                                                         



Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper