Η Αλεξάνδρα Καρτά γράφει: " Η Εαρινή Ισημερία και το ταξίδι της ζωής " !

  • 20/03/2021 - ΖΩΔΙΑ - Αλεξάνδρα Καρτά
  • |

Η Αλεξάνδρα Καρτά γράφει:   Η Εαρινή Ισημερία και το  ταξίδι της ζωής  !

Το δωδεκάμηνο ταξίδι της ανθρώπινης εξέλιξης, μεταφορικά και μεταφυσικά, ξεκινά με την είσοδο του Ήλιου, στις 20 Μαρτίου, με την Εαρινή Ισημερία. Κάθε ζώδιο που επισκέπτεται ο Ήλιος, εξελίσσεται μία αποκάλυψη του γήινου ταξιδιού μας.  Ένα ταξίδι που για τον καθένα μας είναι μοναδικό, για όσο αυτό  κρατήσει. 

 

[Η εαρινή Ισημερία ξεκινά στις 20 Μαρτίου και ώρα Ελλάδας 11. 37 π.μ. για την χρονιά 2021. Είναι η στιγμή που ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης και το αποτέλεσμα είναι, η νύχτα και η μέρα να έχουν ίση διάρκεια. Επίσημα λοιπόν μπαίνουμε στην Άνοιξη, εμείς που ανήκουμε στο Βόρειο Ημισφαίριο και ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Κριού].

 

Κάθε χρονιά λοιπόν το ίδιο ταξίδι σε διάρκεια, μία επανάληψη που ολοκληρώνεται προχωρώντας μέσα από τις τέσσερις εποχές, με την ανθρώπινη ψυχή να ρουφά κάθε εμπειρία που παρουσιάζεται και καλείται να οπλιστεί με γνώσεις και να φτάσει έως το τέλος. 

Συμβολικό νόημα το παζλ της ζωής, όπου εναρμονίζεται με τις δώδεκα ενέργειες των ζωδίων, όπου καμία δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της, γιατί αφορά ένα άρτιο συμπαντικό έργο, με αφετηρία και τέλος διαδρομής. 

 

ΚΡΙΟΣ

Στις 20 Μαρτίου μπαίνουν οι ακτίνες του Ήλιου στον νέο κύκλο ζωής, καθώς συμπίπτει με το ξεκίνημα της αστρολογικής χρονιάς. Οι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν αυτό το ζώδιο, κυριαρχούνται από παιδική αφέλεια, λαχτάρα για να μάθουν την ζωή, μέσα από τολμηρές ενέργειες και έντονη σεξουαλικότητα. Έτσι ακριβώς όπως ξεκινά η ζωή όλων μας, από ένα σπόρο που φυτεύεται στην μήτρα, για να καρποφορήσει αργότερα. 

ΤΑΥΡΟΣ

Με την είσοδο του Ήλιου στο δεύτερο ζώδιο, δείχνει την εξελικτική πορεία της γονιμότητας. Το πρώτο ζώδιο της γης, δέχεται τον σπόρο της ζωής, μέσα στην μήτρα που τροφοδοτεί το έμβρυο. Καταλαβαίνουμε γιατί οι Ταύροι είναι φτιαγμένοι να προστατεύουν να υπομένουν και να φροντίζουν αυτό που τους ανήκει.  

ΔΙΔΥΜΟΙ

Και τότε η νέα ζωή αρχίζει το ταξίδι της μέσα από το σώμα της μητέρας, επικοινωνώντας με το [περιβάλλον] που το έχει δεχθεί. Έτσι και οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, αναζητούν την επαφή με τους άλλους, μέσα από σύνολο πληροφοριών, γιατί είναι η ουσιαστικότερη [τροφή] που θέλουν να κατέχουν. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το Καλοκαιρινό αυτό το ζώδιο, δείχνει την επιθυμία να ολοκληρωθούμε μέσα από την οικογένεια. Ένα βήμα πριν την γέννηση, το μωρό ζει την πιο ευαίσθητη περίοδο του και δημιουργείται μία μεγάλη εξάρτηση με την μητέρα. Έτσι και ένας Καρκίνος, δημιουργεί σχέσεις που πνίγονται μέσα στα έντονα συναισθήματα, που πολλές φορές φτάνουν σε καταστάσεις απόλυτης εξάρτησης. 

ΛΈΩΝ

Ο Ήλιος εδώ νιώθει κυρίαρχος, παίρνει την θέση του και δείχνει τις αξίες του. Είναι η στιγμή της γέννησης, στο δεύτερο αυτό ζώδιο της φωτιάς, όπου κυριαρχεί η άφιξη της ζωής. Το σύμπαν καλωσορίζει την γέννηση, με μία βασιλική φλόγα.  Είναι η στιγμή που νιώθουμε μοναδικοί, τραβώντας την προσοχή όλων, όπως ακριβώς κάνουν και οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου.  

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την αρχή του Φθινοπώρου, η νέα ζωή αρχίζει να παρατηρεί τα πάντα γύρω της. Επικοινωνεί, αλλά όχι επιπόλαια, σαν το ζώδιο των Διδύμων, γιατί θέλει να οργανώσει την ζωή του, να διδαχθεί και να κάνει επιλογές. Ο Ήλιος εδώ δεν έχει την αίγλη που είχε στο προηγούμενο ζώδιο, αλλά αγαπά την μάθηση, χωρίς να τον τυφλώνει η λάμψη του και  θέλει να ενταχθεί και να προσφέρει στο περιβάλλον του. 

ΖΥΓΟΣ

 Είναι το στάδιο που θα συμπλεύσει με τους άλλους, γιατί οι γνώσεις είναι πιο χρήσιμες όταν μπορούν να μοιραστούν. Θα προσπαθήσει να συμπορευτεί, κάνοντας σχέσεις και συνεργασίες, που θα έχουν ομοιότητα και κοινούς στόχους, αλλά και διαφορές, ξέροντας πολύ καλά ότι είναι καλύτερο να διαφωνείς, από το να ζεις μόνος.  

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σε αυτό το πέρασμα ο Ήλιος, συναντά μία Πλουτώνια δύναμη, όπου αντιστοιχεί στην ηλικία εκείνη, που ο άνθρωπος προσπαθεί να κάνει την ενδοσκόπηση του και να γνωρίζει βαθιά, ότι τον πλαισιώνει, ανακαλύπτοντας τον εαυτό του. Τότε θα θελήσει να νικήσει τον θάνατο, μέσα από την δημιουργία νέας ζωής. Την έντονη υπερευαισθησία του, θα καλύψει μέσα από την  αναπαραγωγή και την σεξουαλική πράξη.  

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ήλιος θα βρεθεί στο τρίτο ζώδιο της φωτιάς, που ουσιαστικά διαφέρει από τις δύο προηγούμενες πύρινες θέσεις. Εδώ θα βρει τις αλήθειες του,μέσα από έναν πνευματικό δρόμο, γιατί τώρα γνωρίζει πλέον, ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Η σκέψη απλώνεται όλο και περισσότερο και αρχίζει να φιλοσοφεί ότι συμβαίνει γύρο του, ενώ γίνεται συγχρόνως, μαθητής και δάσκαλος,  

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η μέση ηλικία είναι αυτή που αντιπροσωπεύει αυτή η περίοδο, όπου το κοινωνικό μας στάτους βρίσκεται έντονα ενεργό. Τώρα έρχεται η ωριμότητα και μαζί με αυτή, η σοφία, οι γνώσεις και η αμετακίνητη πίστη στους στόχους μας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όπως όλα προχωρούν, μεταβάλλονται και αλλάζουν, έτσι ο Ήλιος εδώ αρχίζει να αναζητά την αλήθεια και σκέφτεται ότι, οι νόμοι και οι κανόνες κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουν μία νέα δυναμική. Το ενδιαφέρον αναπαράγεται στο εμείς και όχι στο εγώ. Αν έχει αποκτήσει δύναμη από τα προηγούμενα στάδια, θα κάνει την επανάσταση του, αν όχι, θα διαλυθεί με μία βαθιά εσωτερική σύγκρουση, βάζοντας τον εαυτό του, στο περιθώριο.  

ΙΧΘΥΕΣ

Όλα φτάνουν στο τέλος τους,…. ή σε μία αρχή? Η ένωση με το όλον, είναι το πρώτο βήμα για να πλησιάσουμε περισσότερο το Θεό, να είμαστε ανοικτοί πομποί μιας και μόνης αλήθειας και λίγο πριν ολοκληρώσουμε αυτή την ενσάρκωση, να αποτινάξουμε από πάνω μας κάθε γήινο βάρος, ώστε να ξεκινήσει και πάλι ο νέος κύκλος που θα μας χαριστεί. 

 


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper