ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: «Αβάσιμες οι καταγγελίες της Κ.Ε.Δ.Ε.»

ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: «Αβάσιμες οι καταγγελίες της Κ.Ε.Δ.Ε.»

Απάντηση στις καταγγελίες της ΚΕΔΕ, περί μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης στη διαχείριση των Κοινωνικών Προγραμμάτων, υπέρ των Περιφερειών και εις βάρος των Δήμων, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, χαρακτηρίζοντάς τες, αρχικά, «αβάσιμες», αναφέροντας στη συνέχεια, ότι τα περί μεθοδεύσεων, αποτελούν «πρακτικές παλιών Κυβερνήσεων» και «κομματικών φίλων» και «τακτικών θαμώνων» των πολιτικών γραφείων αυτών...

Η επίθεση του Υπουργείου δε σταματά εδώ, και αφού πρώτα τονίζει, πως «οι πόρτες μας είναι πάντοτε ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως», συμπληρώνει..., «για όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για την Αυτοδιοίκηση με γνήσιο ενδιαφέρον και ανιδιοτέλεια».

Ως προς την ουσία των καταγγελιών, το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η ηγεσία της ΚΕΔΕ έκανε τον κόπο να διαβάσει προσεκτικότερα το περιεχόμενο του "επίμαχου" άρθρου, θα έβλεπε ότι αντικείμενό του αποτελεί η δυνατότητα των Περιφερειών να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ κ.λπ.), προκειμένου να υλοποιούν δράσεις για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και όχι το επισιτιστικό πρόγραμμα, που ως γνωστόν υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, ούτε φυσικά η μεταφορά του "τεκμηρίου αρμοδιότητας" για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής από τους Δήμους στις Περιφέρειες.

Άλλωστε, αν προσχωρούσε κανείς στη λογική της διοίκησης της ΚΕΔΕ, πώς δικαιολογείται η ? κατά τη γνώμη μας εύλογη ? απαίτηση των Δήμων να έχουν "μερίδιο" στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που το αντίστοιχο "τεκμήριο αρμοδιότητας" σε σχέση με την ανάπτυξη ανήκει στις Περιφέρειες;» και ολοκληρώνει:

«Ας είμαστε ψύχραιμοι και μετρημένοι. Σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, αυτό που προέχει είναι κινητοποίηση και η συνέργεια όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση της ανακούφισης των συνανθρώπων μας και όχι οι μικροψυχίες και οι διχασμοί. Γι? αυτό και η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την αποτελεσματικότερη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, αντιμετωπίζοντας ως ισότιμους και πολύτιμους εταίρους και τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης».


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper