ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ καταγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ καταγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου, χαρακτηρίζοντας, «συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού, ψεύδους και συκοφαντίας», αλλά και «ανόητο» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, «πλαστογραφία» άλλου συμφωνητικού - το οποίο μοιράστηκε στους παρόντες συντάκτες - που αφορούσε σε μία μισθολογική διαφορά εν ενεργεία δημοσίου υπαλλήλου, μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και όχι απολυμένους Σχολικούς Φύλακες και Δημοσίους Υπαλλήλους σε "διαθεσιμότητα".

Ο ίδιος τόνισε, πως όλες οι σχετικές αγωγές υπαλλήλων που απολύθηκαν από το Δημόσιο ή τέθηκαν σε "διαθεσιμότητα" είχαν ασκηθεί από το 2013 και το 2014 και πρόσθεσε, πως εάν είχε κάνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθεί, «αλλά να φύγει από τη Χώρα ή να αυτοκτονήσει» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Πιστεύω ότι κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015, ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο, αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε να παραιτηθώ», επεσήμανε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε, ότι κατά το παρελθόν συμμετείχε σε δικηγορική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει τις υποθέσεις περίπου 20 Σχολικών Φυλάκων που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε "διαθεσιμότητα". Στις περιπτώσεις εκείνες θα εδίδετο αμοιβή μισού μισθού σε περίπτωση δικαστικής νίκης και όχι νομοθετικής ρύθμισης.

Τόνισε ακόμη, ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία αυτή, τον Ιούλιο του 2014, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Eυρωβουλευτής και εντάχθηκε σε μία άλλη δικηγορική εταιρεία από την οποία επίσης αποχώρησε όταν ανέλαβε Υπουργικά καθήκοντα και το χαρτοφυλάκιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συγκεκριμένη εταιρεία, επισήμανε, έχει διαλυθεί και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, όπως και οι αμοιβές, έχουν περάσει στη δικηγόρο με την οποία υπήρξε συνέταιρος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε, επίσης, ότι τη Δευτέρα θα απαιτήσει από τη συγκεκριμένη εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ. 

Στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν το πράξει, θα καταθέσει αγωγή εναντίον της, ζητώντας πολλαπλάσιο ποσό, το οποίο και θα διαθέσει για τον ίδιο σκοπό.


Προέλευση: epoli.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper