Νόμιμα ναρκωτικά πωλούνται ακόμη και σε περίπτερα

Νόμιμα ναρκωτικά πωλούνται ακόμη και σε περίπτερα

Mία μόδα που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες πιτσιρικάδες στο εξωτερικό εδώ και αρκετό καιρό έχει φτάσει και στην Ελλάδα. Τα «legal drugs», όπως είναι γνωστά παγκοσμίως, είναι συνθετικές ουσίες, υποκατάστατα της κάνναβης, που πωλούνται ως αρωματικά χώρου σε πολύχρωμες, ελκυστικές για τους νέους, συσκευασίες.

Οι παρασκευαστές τους φροντίζουν να χρησιμοποιούν ουσίες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών για να μπορούν να τα πουλάνε νόμιμα ως αρωματικά ποτ-πουρί. 

Η βιομηχανία των «spice» (αρωματισμένων) ναρκωτικών – όπως συνηθίζουν να τα ονομάζουν οι αστυνομικοί- έχει αναπτύξει μάρκετινγκ που θα το ζήλευαν ακόμα και πολυεθνικές εταιρίες. Στο πλαίσιο αυτό δίνουν διάφορα ελκυστικά ονόματα στο προϊόν τους, όπως «head trip», «Boom», «Ultra Πυθία», «cloud 10» και «freedom fly».

Οι νέοι βάζουν το συνθετικό ναρκωτικό στα στριφτά τσιγάρα. Οι λόγοι για τους οποίους το επιλέγουν είναι γιατί είναι της μόδας, είναι φθηνό (κοστίζει περίπου 10 ευρώ το φακελάκι), το αγοράζουν νόμιμα και μπορούν να το καπνίσουν όπου θέλουν (καφετέριες, μπαρ) διότι δεν μυρίζει ύποπτα.

Στη Θεσσαλονίκη οι ψυχοτρόπες ουσίες πωλούνται ακόμα και σε ορισμένα «επιλεγμένα» ψιλικατζίδικα και περίπτερα. Λιγότερο διαδεδομένο είναι στην Αθήνα. Ωστόσο, με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί οποιοσδήποτε να βρει διαδικτυακά μαγαζιά που πουλάνε με 12 ευρώ τα 10 γραμμάρια.

Να σημειωθεί ότι σε έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) με ημερομηνία 20 Απριλίου 2016 ζητείται η ανάκληση των ποτ πουρί αρωματικών χώρου με τις ονομασίες: «Exclussive», «Boom», «Ultra Πυθία» και «Cloud 10 Chill».

Στα πρώτα τρία ανιχνεύτηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνθετικό κανναβινοειδές και στο τέταρτο η επικίνδυνη ουσία καθινόνη MDPV. Το σχετικό με την υπόθεση έγγραφο του ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

"Τα παραπάνω προιόντα (τεμάχια αποξηραμένου ιστού) είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνιστούν. Οι εταιρίες εισαγωγής και διακίνησης οφείλουν να επικοινωνήσουν με όσους έχουν αγοράσει τα προιόντα αυτά στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η απόσυρσή τους από την αγορά".


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper