Ερευνα: Μετανιώνει κανείς για ένα «one night stand»;

Ερευνα: Μετανιώνει κανείς για ένα «one night stand»;

Πολλοί είναι αυτοί, άνδρες και γυναίκες, που αισθάνονται δυσάρεστα μετά από μία καυτή νύχτα μ' έναν άγνωστο, όμως, το κάθε φύλο για διαφορετικούς λόγους.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα "Daily Mail",τέσσερις στους πέντε άνδρες μετανιώνουν μετά τo ευκαιριακό σεξ. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες. Οι άνδρες μετανιώνουν επειδή δεν θέλουν να έχουν πάρε - δώσε με την κοπέλα στη συνέχεια, ενώ οι γυναίκες επειδή πιστεύουν ότι ήταν "εύκολες" πέφτοντας με την πρώτη στο κρεβάτι με κάποιον που ούτε γνώριζαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών, από την Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Νορβηγία και, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για την πρώτη διεθνή έρευνα που μελετά τα συναισθήματα και των δύο φύλων μετά από το ευκαιριακό σεξ.
Ένας εκ των συντακτών της έρευνας, ο καθηγητής Λάι Εντουαρντ Οτέσεν Κένερ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους , πώς γίνεται κάτι που αρχίζει ωραία να τελειώνει με... πόνο.

"Η σεξουαλική πράξη από μόνη της ενισχύει τους δεσμούς των συντρόφων όταν εκλύονται οι σωστές ορμόνες. Όμως για τα άτομα που αλλάζουν συχνά συντρόφους, δεν ισχύει αυτό, για το λόγο αυτό οι περισσότεροι νιώθουν το αίσθημα της φυγής και της μοναξιάς", επισημαίνει.
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν ένιωθαν δυσάρεστα μετά από το ευκαιριακό σεξ. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας , το 84% των ανδρών και το 89% των γυναικών ομολόγησε πως έχει νιώσει  αρνητικά συναισθήματα μετά από one night stand.

Στο ερώτημα: "Τι αισθάνονται άνδρες και γυναίκες μετά από το ευκαιριακό σεξ;", οι απαντήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν ότι, και τα δύο φύλα, ένιωθαν ανασφάλεια, πως δεν αξίζουν, ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα, ένιωθαν αβοήθητοι, λύπη, ακόμη κι ότι τους έχουν απορρίψει. Επιπλέον , ένιωθαν μοναξιά, ανασφάλεια, φόβο και πνευματική σύγχυση.

πηγή protothema.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper