Οκτώ τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντό σας την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου !

Οκτώ τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντό σας την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου !

Ο περιβόητος Ιταλός συγγραφέας, Καζανόβα, ανέφερε συχνά τα τρόφιμα που κατανάλωνε για να αυξάνει την ερωτική του επιθυμία προκειμένου να διατηρεί τις κατακτήσεις του. 

 

Έτσι και εμείς, μόλις τέσσερις μέρες πριν από την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου, τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, συλλέξαμε τα τρόφιμα που είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες και επομένως καταλληλότερα για το δείπνο της πιο ερωτικής ημέρας!

Αν και το πιο γνωστό αφροδισιακό φαγητό είναι τα στρείδια, δεκάδες άλλα τρόφιμα μπορούν να συνοδέψουν το πιο ερωτικό μενού του χρόνου!  


Μέλι



Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα - η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη διέγερση της σεξουαλικής επιθυμίας στους άντρες. Επίσης, το μέλι, περιέχει βόριο, ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά το σώμα στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, τη γυναικεία ορμόνη, η οποία είναι σημαντική για τις σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες.

Βασιλικός



Ο βασιλικός εκτός του ότι προσθέτει μια ενδιαφέρουσα γεύση στο φαγητό, διαθέτει ένα φανταστικό άρωμα που όπως λέγεται είναι αφροδισιακό. Επίσης, είναι πολύ διεγερτικό και θα μπορούσε να ενισχύσει τη σεξουαλική επιθυμία καθώς προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και συμβάλλει στη βελτίωση της ροής του αίματος. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί οι Ιταλοί είναι τόσο ρομαντικό!

Αβοκάντο



Από τους αρχαίους Αζτέκους μέχρι σήμερα θεωρείται ένα άκρως αφροδισιακό φρούτο. Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε συμβάλλουν στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας αλλά και στην αύξηση της ενέργειας μας.

Ρόδι



Τα σπόρια του ροδιού σχετίζονται με τη γονιμότητα, αλλά τα πανίσχυρα αντιοξειδωτικά του φρούτου που επιτρέπουν περισσότερο αίμα να διατρέξει στα αιμοφόρα αγγεία, είναι αυτά που πραγματικά μπορούν να ανεβάσουν τις θερμοκρασίες στην κρεβατοκάμαρα. 

Σοκολάτα



Η σοκολάτα έχει μια μακραίωνη φήμη ως αφροδισιακό υλικό. Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη (PEA), η οποία διεγείρει το νευρικό σύστημα και ενεργοποιεί τις ενδορφίνες. Η PEA προκαλεί επίσης την παραγωγή της ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική διέγερση και την ευχαρίστηση.

Στρείδια 



Τα στρείδια είναι ίσως το φαγητό που έχει συνδεθεί περισσότερο με τις αφροδισιακές ιδιότητες που παρέχει και οι περισσότεροι άνθρωποι τα γνωρίζουν εξαιτίας της φήμης τους αυτής. Τα στρείδια πιστεύεται ότι είναι αφροδισιακά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο, η οποία βοηθά στην παραγωγή σπέρματος και αυξάνει τη λίμπιντο.

Κανέλα



Τρώγοντας κανέλα θερμαίνετε το σώμα σας και, στη συνέχεια τη σεξουαλική σας ορμή. Η κανέλα σύμφωνα με έρευνες αυξάνει την όρεξη - τόσο τη σωματική όσο και τη σεξουαλική. Λέγεται μάλιστα ότι μια σταγόνα λάδι κανέλας πάνω στα γεννητικά όργανα, θα δημιουργήσει εκπληκτικά αποτελέσματα όσο αφορά στη σεξουαλική διέγερση. 

Τζίντζερ



Είναι γεγονός ότι το τζίντζερ αποτελεί αφροδισιακό συστατικό για αιώνες, λόγω της μυρωδιάς του και επειδή τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Το τζίντζερ πιστεύεται ότι αυξάνει την ευαισθησία στις ερωτογενείς ζώνες. 

πηγή protothema.gr


0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper