Διήμερη άσκηση εφέδρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δίρφυ

Διήμερη άσκηση εφέδρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δίρφυ

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Εφ.Ε.Δ.) παράρτημα Ευβοίας, διεξήγαγε την άσκηση «Ασπίδα» 1/18, στο όρος Δίρφυς. 

Ο σκοπός της άσκησης ήταν "Επιβίωση, Διαβίωση, Ανάληψη Αποστολών περιπόλων, σε χιονοσκεπή περιοχή». Πήραν μέρος τέσσερις έφεδροι Αξιωματικοί, εννιά έφεδροι υπαξιωματικοί και 10 οπλίτες από όλους τους κλάδους, τα Όπλα και Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη άσκηση συμμετείχε και πολυμελής ομάδα του Σώματος Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας. Η άσκηση κατά την πρώτη ημέρα περιελάμβανε τα παρακάτω:

Αναφορά, Έκδοση «Διαταγής Επιχειρήσεων», ανάληψη αποστολής, συγκρότηση περιπόλων, επιλογή εξοπλισμού (υλικά αποστολής, ατομικός φόρτος, οπλισμός airsoft), αναγνώριση και διέλευση δρομολογίου (τοπογραφία) με χρήση χάρτη και πυξίδας, ασφάλεια περιοχής ενδιαφέροντος (βάση διανυκτέρευσης).

Επίσης, ανάληψη έκτακτης αποστολής, μελέτη νέων διαταγών και τρόποι ενεργείας, συγκρότηση τμήματος προς εξάλειψη απειλής, έρευνα και καταστροφή απειλής, φροντίδα-διαχείριση φίλιων απωλειών, επάνοδος στη βάση και ενέργεια άμεσης αντίδρασης απέναντι σε μεμονωμένο διαφεύγοντα εχθρό και τέλος απενημέρωση.

Να σημειθεί ότι εκτός της αρχικής πορείας (5,5km≈ και 700 m≈ υψομετρική διαφορά) προς τη Βάση, όλες οι υπόλοιπες ενέργειες έγιναν νύκτα με φάση σελήνης 0% και δυσμενείς (7-8 Bf) καιρικές συνθήκες και σε υψόμετρο 1120 m. 

Κατά την δεύτερη ημέρα οι ασκούμενοι παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά αντικείμενα σε προβολικό σύστημα τα οποία ήταν :

α) Ιματισμός-υλικά, Αυτοσχέδια καταλύματα σε χιονοσκεπή περιοχή

β) Οργάνωση επάνδρωση πρόχειρου ελικοδρομίου. Στη συνέχεια, οι ασκούμενοι επέστρεψαν από το ίδιο δρομολόγιο, στο χώρο αφετηρίας, όπου και το πέρας της άσκησης με την απαραίτητη Αναφορά. 


Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η επιτυχής αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού υγείας, που απέδειξε στην πράξη την πρωτοβουλία, τον συντονισμό, την άριστη γνώση της τοπογραφίας και αντίληψη της κατάστασης, που έχουν αποκτήσει τα μέλη της Λ.Εφ.Ε.Δ., απόρροια της συνεχούς τριβής με τα εν λόγω αντικείμενα, αλλά και την άψογη συνεργασία με το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας.


Προέλευση: egnomi.gr

0 σχόλια » Γράψε σχόλιο »

  • ANEK
  • NDQUE
  • TEATRO
  • BLUEPEAK PROPERTIES
  • FANTASIA
  • VOGUE
  • Orimasis
  • Casper